Pirvacy Policy

About

ADATVÉDELMI- ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatónkban igyekszünk minden lehetséges kérdésedre választ adni, de ha úgy érzed, hogy további információra van szükséged, vagy bármilyen kérdésed merül fel, úgy keress minket az info@faraway.hu e-mail címen. Ahogy tudunk – de maximum egy hónapon belül – válaszolunk.

1. Az adataid kezelése során az alábbi alapelveket követjük.
a személyes adataidat jogszerűen és tisztességesen, valamint Általad átláthatóan kezeljük;
a személyes adataidat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon;
az általunk gyűjtött és kezelt személyes adataid az adatkezelés céljai szempontjá-ból megfelelőek, relevánsak és szükségesek;
mindent megteszünk annak érdekében, hogy az általunk kezelt adataid pontosak és naprakészek legyenek, ha ez az állapot nem áll fenn és ez tudomásunkra jut, úgy azonnal helyesbítünk, vagy törlünk;
a személyes adataidat olyan formában tároljuk, hogy csak a személyes adataid kezelésének céljainak eléréséhez szükséges ideig legyél azonosítható.
megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adataid biztonságát, az adataid jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

2. Az adataidat az alábbi jogalapokon kezeljük.
az előzetes tájékoztatásunkon alapuló önkéntes hozzájárulásod alapján, csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és használjuk fel;
egyes esetekben azonban személyes adatait kezelése jogszabályi előírásokon alapulhat és számunkra kötelező lehet – az ilyen esetekben külön is igyekszünk mindenről tájékoztatni;
ezen felül előfordulhat az is, hogy egy adatkezelési művelet megtételére azért van szükség, mert a mi, vagy mások jogos érdeke azt megkívánja – ilyen eset lehet például a közvetlen üzletszerzési célú megkeresés, csalások megelőzése céljából végzett adatkezelés, hálózati- és informatikai biztonság garantálásához feltétlen szükséges adatkezelés, vagy veszélyhelyzetekhez kapcsolódó adattovábbítás.

3. Az általunk kezelt adataid.
Honlapunk (alhonlapunk) látogatása esetén
Adatkezeléseink célja:
Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás, a látogatottság mérésére, statisztikai célok
Adatkezeléseink jogalapja:
Üzleti érdekünk
Általunk kezelt adatid:
IP címed látogatásod időpontja, amit konkrétan megnéztél böngésződ és operációs rendszered típusa
Időtartam:
1 év
Regisztráció a honlapunkon – vagy annak aloldalán – és hírlevél, vagy direkt marketing tevékenység végzéséhez való hozzájárulás esetén
Adatkezeléseink célja:
Cél a felhasználói élményed fokozása; kapcsolattartás; közvetlen üzletszerzési tevékenység saját és harmadik személyek részére(reklámok, ajánlatok küldése); a regisztráció során ígért anyagok megküldése; adatvédelmi incidensről, technikai információkról való értesítésküldés (pl. adataink megváltozása).
Adatkezeléseink jogalapja:
Hozzájárulásod
Általunk kezelt adatid:
Vezetéknév, keresztnév, születési időpont (16 vagy 18 életév betöltésének igazolásához), e-mail cím
Időtartam:
A regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulásod esetleges visszavonásáig
Ügyintézéssel kapcsolatban, panaszokkal kapcsolatban megadott adataid vonatkozásában
Adatkezeléseink célja:
Cél a panaszodra való reagálás és a kapcsolatat-tartás
Adatkezeléseink jogalapja:
Jogi kötelezettség teljesítése
Általunk kezelt adatid:
Teljes név, e-mail cím, telefonszám, levelezési cím, egyéb személyes üzenet
Időtartam:
Kérelmed, ügyed elintézésétől számított 5 évig
Nyereményjátékokkal kapcsolatban megadott adataid vonatkozásában
Adatkezeléseink célja:
cél a felhasználói élmény növelése, a közted és a Társaságunk közötti kapcsolat jobbá tétele
Adatkezeléseink jogalapja:
Hozzájárulásod és jogi kötelezettségünk teljesítéséhez szükséges adatkezelés
Általunk kezelt adatid:
a nyereményjátéktól függően:teljes név, születési idő, e-mail cím, telefonszám, lakcím
Időtartam:
Ha játékos vagy, úgy a játék befejezéséig ha nyersz, nyertesnek hirdetésedtől kezdve 5 évig

4. Az adatkezelőd és az adatfeldolgozók.
Faraway Design Kft.
Székhely és postacím: 1048 Budapest, Galopp u. 2.;
Cégjegyzékszáma: 01 09 981905;
Adószáma: 23863107-2-41;
E-mail: info@faraway.hu;
Honlap:
www.faraway.hu;
Adatvédelmi tisztviselőnk nincs, mert számunkra ilyen személy alkalmazását nem írja elő jogszabály, de kérésedre megadjuk ügyvédünk elérhetőségét, aki az adatvédelmi és adatkezelési ügyekkel is foglalkozik.
Tárhelyünket a IST-HOSTING BT. szolgáltatja, számunkra adataid védelme pont olyan fontos, mint számunkra.
Amennyiben az adatfeldolgozónk körében változás áll be, arról természetesen haladéktalanul értesítünk.
Személyazonosító adataidat csak abban az esetben kérjük el, ha regisztrálni szeretnél, vagy valamelyik nyereményjátékunkban szeretnél részt venni.

5. Cookiek.
A cookie egy adatfájl, ami akkor kerül a gépedre, amikor a honlapunkat, alhonlapunkat megnézed, ezt követően ezeket a fájlokat a géped böngészője lementi és tárolja.
Abban az esetben, ha valamelyik mainstream böngészőt használod, akkor az alapból a cookie-k letöltését és felhasználását engedi.
Ezeket Te természetesen a böngésződ beállításaiban felülírhatod.
Néhány cookie azonban nem igényli a hozzájárulásodat, ilyenek például a felhasználói-biztonság érdekében használt cookie-k.
Abban az esetben, ha olyan cookie-kat szeretnénk használni, amik esetleges hozzájáru-lásodat igénylik – ilyenek a kényelmi, vagy funcionális cookie-k, úgy arról a honlapunk, alhonlapunk első felkeresésekor tájékoztatunk.
Léteznek továbbá olyan cookie-k is, amelyek harmadik személyes adatgyűjtését segítik elő, de ilyeneket mi jelenleg sem használunk és a jövőben sem tervezünk használni.
A cookie-k használatát természetesen nem vagy köteles elfogadni, de ha nem fogadod el őket, akkor lehet, hogy honlapunk Nálad nem fog megfelelően működni.

6. Mit kell tudni még adataid kezeléséről?
A személyes adataidat alapvetően önkéntesen adod meg nekünk a regisztráció során, vagy abban az esetben, ha kapcsolatba lépsz velünk bármilyen fórumon, vagy nyere-ményjátékban veszel részt.
Kérünk, hogy mindig csak valós adatokat adj meg, mert ha valótlan adat kerül az adat-bázisunkba az senkinek sem jó.
Abban az esetben, ha nem a saját adataidat adod meg, hanem másét, úgy azt vélelmez-zük, hogy akinek az adatait megadtad, attól az ehhez szükséges felhatalmazással rendel-kezel.
Nagyon fontos, hogy az Európai Unió adatvédelmi reformjának következtében az önkéntesen megadott adatait kezeléséhez való hozzájárulást bármikor visszavonhatod kötetlen formában, akár egy e-mailben, akár a hírleveinkben megjelölt releváns linkre való kattintással, akár regisztrációd törlésével – ez biztosítja, hogy az adataiddal alapvetően Te rendelkezhess.
A hozzájárulásod visszavonását ahogy tudjuk nyilvántartásba vesszük és ha nincs más adatkezelési jogalapunk, adataidat azonnal töröljük is. Mivel azonban ez technikai kér-dés előfordulhat, hogy a törlést csak bizonyos idő elteltével tudjuk teljesíteni. A törlés időpontja azonban nem lehet hosszabb, mint a kérésed beérkezésétől számított 15. naptári nap.
Végül tájékoztatunk arról is, hogy amennyiben nem a valóságnak megfelelő adatokat közölsz, vagy eljárásod negatív tartalmú, esetlegesen valamely bűncselekmény elköve-tésének gyanúja merül fel, úgy rendszereinkből kitiltunk és megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

7. Mit kell tudod direkt marketing és hírlevél célú adatkezelésünkről?
Regisztrációd során hozzájárulásodat adhatod ahhoz, hogy személyes adataidat arra is felhasználhassuk, hogy direkt marketing tevékenységet végezzünk akár saját, akár harmadik személyek részére, vagy hírlevelet küldjünk Neked; mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az adataidat eladjuk másoknak, a hírlevelet minden esetben mi küldjük, csak annak tartalmát adott esetben más is meghatározhatja jogszerű keretek között.
Hozzájárulásodat a fenti tárgykörökben külön-külön adhatod meg és külön-külön is visszavonhatod a fentebb már leírtak szerint. Ezek a hozzájárulások egymástól függet-len hozzájárulásnak minősülnek.
Ilyenkor a hozzájárulásod visszavonásáig bármikor küldhetünk Neked hírlevelet, vagy közvetlen üzletszerzési tevékenységre irányuló egyéb anyagot.

8. Mit kell tudnod nyereményjátékainkról?
Előfordulhat, hogy nyereményjátékokat is szervezünk, ilyenkor a – fenti alapelveket követve – mindig külön értesítünk magáról a játékról, annak szabályairól és a részvétel-lel kapcsolatos adatvédelmi eljárásunkról.

9. Mit kérhetsz tőlünk adataiddal kapcsolatban, milyen jogaid vannak?
tájékoztatást bármilyen adatkezelési kérdés tekintetében;
az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészí-tését, ha azt látod, hogy az adataid helytelenek, vagy már nem akarod, hogy kezeljük őket.
tiltakozhatsz az adatkezelésünk ellen és kérheted adatai törlését valamint zárolását, ha úgy gondolod, hogy adatkezelésünk jogszerűtlen.
kérheted, hogy adataidat olyan formában adjuk át számodra, hogy azt másnak is meg tudd adni, vagy adataidat kérésedre máshoz továbbítjuk;
bíróság előtt jogorvoslattal élhetsz,
a felügyelő hatóságnál panaszt tehetsz, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).
Felügyeleti Hatóságunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: https://naih.hu/
Kérésedre tájékoztatunk adunk az általunk, vagy adatfeldolgozóink által kezelt:
adataidról;
adataid forrásáról;
az adatkezelés céljáról és jogalapjáról;
időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározá-sának szempontjairól;
az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről;
adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
személyes adataidnak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
Kérésedet legkésőbb a beérkezéstől számított egy hónap alatt ingyenesen teljesítjük, kivéve, ha a kérésed ismételt, vagy nyilvánvalóan rosszhiszemű.
Abban az esetben megtagadhatjuk a kérésed teljesítését ha bizonyítjuk, hogy az adatke-zelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek érdekeiddel, jogaiddal és szabadságaiddal szemben, vagy amelyek jogi igények előter-jesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
Ha döntésünkkel nem értesz egyet a NAIH-hoz, vagy a döntés közlésétől számított 30 napon belül bírósághoz fordulhatsz.
E körben végül kifejezetten kérünk, hogy mielőtt a NAIH-hoz fordulnál, vagy bíróságra mennél minden esetben próbálj velünk egyeztetni, mert az sokkal gyorsabb és költség-hatékonyabb lehet mindkettőnk számára.

10. Amiről még mindenképp tájékoztatni szeretnénk.
Külföldre nem továbbítunk adatokat, sem az Európai Unión belülre, sem azon kívülre.
Adatfeldolgozóinkkal mindig a vonatkozó jogszabály szem előtt tartásával szerződünk, adatidat csak olyan adatkezelőknek adjuk át, akik jogszerűen és utasításaink szerint járnak el, Őket titoktartási kötelezettség terheli minden esetben.
Ha bíróság, vagy hatóság adatot kér tőlünk, azt megfelelő jogszabályi keretek között mindig teljesítjük.
Adatait bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását folyamatosan biztosítjuk, megóvjuk azokat a jogtalan hozzáféréstől, jogtalan nyilvánosságra kerüléstől, módosí-tástól és törléstől.

11. Ha sérül adataid biztonsága.
Sajnos bármennyire is igyekszünk adataidat megvédeni, előfordulhatnak olyan esetek, amikor rajtunk kívül álló okok miatt, vagy akár a mi hibánkból adataid biztonsága sérül.
Az ilyen eseteket adatvédelmi incidensnek nevezzük.
Amennyiben ilyen incidens éri az általunk kezelt adataidat, úgy az incidenst legkésőbb a tudomásszerzéstől számított 72 órán belül közöljük a NAIH-hal és megteszünk mindent, ami alkalmas lehet arra, hogy az incidenst és annak következményeit elhárítsuk és ada-taid biztonságát visszaállítsuk.
Ha olyan incidens történt, melyből hátrányod keletkezhet, úgy közvetlenül is értesítünk és igyekszünk megfelelő kompenzációt nyújtani.
Ha az incidens bejelentésünket követően a NAIH valamilyen okból előírja számunkra, úgy szintén közvetlenül értesítünk.

12. Facebook és egyéb közösségi oldalak.
A közösségi oldalakon, különösen a Facebook-on való jelenlétünk és az azzal kapcsolatos adatkezelés célja főként a honlapunkon és alholnapjainkon található tartalmak közösségi oldalon történő megosztása, publikálása, marketingje, továbbá értesítés aktualitásainkról és rendezvényeinkről.
Az érintett közösségi oldalunk követésével önként hozzájárulsz ahhoz, hogy oldalaink tartalma a Te felhasználói felületen is megjelenjen, figyelemmel az adott közösségi oldal felhasználási feltételeire is.
Ha már nem kívánod követni oldalainkat, úgy az adott közösségi oldal felhasználási feltételeire is figyelemmel ki tudsz minket követni.
Közösségi oldalakon szereplő adatlapjaidból a megkérdezésed nélkül személyes adatot nem emelünk át adatbázisunkba.

13. Ha érdekel, a minket érintő jogszabályok pontos szövege is, azok az alábbiak.
a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)
az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Info tv.)
az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs tár-sadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. tör-vény. (Pktv.)
a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)

14. Adatkezelési tájékoztatónk módosítása.
Az adatkezelési tájékoztatónkat bármikor módosíthatjuk, de ilyen esetben a módosításról mindig külön értesítünk.
Bízunk benne, hogy a jelen tájékoztatónk alapján minden világos és érthető az adatkezelésünkre vonatkozóan, de ha valami nem egyértelmű állunk rendelkezésedre és elmagyarázzuk bármit.
Budapest, 2020. május 15.
Kovácsik Levente
ügyvezető –Faraway Design Kft.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Köszönjük!
Hamarosan válaszolunk.